Valitsus jätab homme Hiiu maavanema ilmselt ametita

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Maasel.
Hannes Maasel. Foto: Toomas Huik / Postimees

Valitsus hakkab homme oma istungil arutama Hiiu maavanema Hannes Maaseli vabastamist, kuna regionaalminister ei ole maavanema tööga rahul.

Kuigi viimases Hiiu Lehes väitis maavanem Hannes Maasel, et ta on oma võimalikust ametist ilma jäämisest kuulnud, kuid midagi täpselt ei tea, siis eelnõu seletuskirjast selgus, et tänavu 10. jaanuaril toimunud kohtumisel regionaalministriga tutvustati Maaselile tema teenistusest vabastamise kavatsust.

Eelnõu seletuskirja kohaselt ei laabu regionaalminister Siim Kiisleri hinnangul koostöö Hiiu maavanema Hannes Maaseliga. Ministri hinnangul on koostöö mittelaabumise põhjuseks erinev arusaam maavanema rollist ja vastutusest Hiiu maavalitsuse juhtimisel, mis takistab Hiiumaa tervikliku ja tasakaalustatud arengu tagamist.

Ka on Hiiumaa Omavalitsuste Liit (edaspidi HOL) korduvalt pöördunud regionaalministri poole, avaldades arvamust, et Hannes Maaseli jätkamine Hiiu maavanema ametipostil pärsib oluliselt edasist Hiiumaa kui terviku ühtset ja dünaamilist arengut. Peamiselt heidetakse Hannes Maaselile ette, et ta ei ole olnud initsiatiivikas maakonna arendustegevuste käivitamisel ega suuda eri osapooltega koostööd teha, näiteks Hiiumaa Ettevõtjate Liiduga.

Paljud arendustegevused on algatatud alles pärast seda, kui on avalikult teatavaks saanud HOLi kriitika Hiiu maavanema tegevuse kohta. HOL on jätkuvalt seisukohal, et Hiiu maavanema Hannes Maaseli jätkamisel ei ole võimalik teha sisulist ja tulemuslikku koostööd Hiiumaa arengu nimel.

Vastavalt avaliku teenistuse seadusele tuleb Maaselile maksta hüvitusena ametipalk ametiaja lõpuni jäävate kuude eest, kuid mitte rohkem kui kuue kuu palk. Kuna Maaseli ametiaja lõpuni jääb enam kui kaks aastat, makstakse talle kuue kuu ametipalk. Hannes Maaseli ameti aeg oleks lõppenud 7. juulil 2014.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles