Juske: Onksion on jobu, kes lükati tanki

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske
Jaak Juske Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu aseesimees, sotsiaaldemokraat Jaak Juske lükkab ümber oma endise nõuniku Ivor Onksioni väite, et Hannes Rummu kirjavahetus jõudis Priit Toobali kätte tema (st Onksioni kaudu) ajal, mil Onksion töötas Juske nõunikuna.

Onksioni väitel vedeles kirjade pakk sotsiaaldemokraatide fraktsiooni laua peal, kus seda kõik võisid lugeda. «See kõik on täielik väljamõeldis,» kommenteerib Juske.

Endine sotsiaaldemokraat, praegune keskerakondlane Ivor Onksion tegi täna Keskerakonna pressiesindaja vahendusel avalduse, et tema kaudu sattus Rummu kirjavahetus Toobali kätte. Onksioni väitel juhtus see siis, kui ta töötas Jaak Juske nõunikuna.

Onksion kirjutas avalduses:  «Kuna mina kirjutan kaastööd ajalehele Kesknädal juba möödunud aasta veebruarikuust, siis esialgu mõtlesin, et nendes materjalides oleva info vastu võiks Kesknädal huvi tunda ning viisin need Keskerakonna büroosse. Priit Toobal ei soovitanud neid avaldada, kuna Keskerakonnal on sotsidega sõbralik koostöö. Olin sellega ka ise nõus.»

«Selles Onksioni avalduses pole mitte ühtegi sõna tõtt, kõik on vale ja alatu laim,» ütles Juske «Ei olnud Onksionil, ei olnud minul, ei olnud kellelgi juurdepääsu Hannes Rummu kirjadele. Mittemingisugust kirjade pakki ei vedelenud kusagil laua peal,» ütles Juske.

«Vabandust väljenduse pärast, aga Toobal on praegu suures p***s ja nii nad otsisid ja lõpuks leidsid ühe jobu, kelle tanki lükata,» jätkas Juske.

Tänane Postimees kirjutab, et kaitsepolitsei töötajad leidsid Keskerakonna peasekretäri ja riigikogu liikme Priit Toobali kodu ja parteikontori töökohta läbi otsides üle 400 lehekülje väljatrükitud elektroonilist kirjavahetust, mis kuulub Euroopa Liidu Eesti esinduse juhile Hannes Rummule, ja mis ei tohiks kuidagi olla Keskerakonna või Toobali käsutuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles