Reinsalu avalikustas teesid: välistame koostöö Keskerakonnaga

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu esimeheks kandideeriv Urmas Reinsalu avalikustas enda teesid (vaata tervet dokumenti siit).

Reinsalu hinnangul on erakonna esimeseks proovikiviks kohalikud valimised, mille alguseks peavad nad olema ühtne rahvuslikest huvidest lähtuv konservatiivne jõud, mis on «mõtlevale keskklassile kindel esimene valik»

Reinsalu kinnitusel peab IRL kohalikele valimistele minema oma nimekirjadega kõigis valdades ja linnades ning neil peab olema veenev kohalike valimiste programm ja motiveeritud linna- ja vallavanemate kandidaadid.

Lisaks lootis Reinsalu, et Tallinnas moodustakse keskerakonnavaba linnavalitsus ning proovitakse võita valimised paljudes suuremates linnades, sealhulgas Tartus, Viljandis ja Pärnus.

Reinsalu hinnangul peab IRL kinni pidama nendest põhimõtetest:
1. IRL jätkab selles valitsuses ja jääb usaldusväärseks partneriks. Meie valijate ning Eesti ühiskonna huvides on, et see valitsus tegutseks vähemalt järgmiste korraliste valimisteni 2015. aastal.
2. IRL välistab jätkuvalt valitsuskoostöö Edgar Savisaare juhitava Keskerakonnaga.
3. IRL ei tagane Eesti arengu jaoks vajalike reformide nõudmisest ja tööst nende nimel.
4. Meie valitsusdelegatsiooni positsioon peab lähtuma konservatiivse rahapoliitika ja majanduspoliitika põhimõtetest.
5. IRL on euroopameelne ja väärtustab Eesti ärksat rolli Euroopa Liidus.
6. IRL peab jätkama tööd valimistel antud lubaduste täitmiseks. Meil on valijatega sõlmitud leping, kus nemad täitsid meid valimistel toetades oma osa lepingust.
7. Majanduskeskkonna areng on praeguse valitsuse poliitika võtmeküsimus ja tegelik tagatis Eesti perede heaolu kasvuks.
8. Nii nagu on missioonipõhine tegevus nõue erakonna toimimiseks, peab see olema lähtekoht ka meie valitsusdelegatsiooni ja fraktsiooni poliitikale.
9. IRL oli ja jääb avatud erakonnaks. Ma ootan meiega liituma kõiki heas mõttes Eesti elu eestvedajaid, kes jagavad meie maailmavaadet. Eestis on peale kasvanud uus ning maailma näinud liidrite põlvkond, kelle nõu ja oskused tuleb tuua poliitika kui üldise hüve teenistusse. IRL on teie erakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles