Päästjad korraldavad homme eelnõu toetuseks piketi

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad aitasid kustutada tulekahju Kooli tänaval. Foto on illustratiivne.
Päästjad aitasid kustutada tulekahju Kooli tänaval. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti Päästeala Töötajate Ametiühing ning Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liit korraldavad homme kell 9.30 riigikogu ees oleval platsil päästjate õiguste kaitseks piketi.

Riigikogus tuleb homme esimesele lugemisele päästeteenistuse seaduse muutmise seaduse eelnõu (107 SE), mille eesmärgiks on täiendada vanaduspensioni ootel oleva päästeteenistuja toetuse regulatsiooni nii, et oleks tagatud kõrgendatud ohuteguritega või terviseriskidega tingimustes töötavatele päästeteenistujatele (eelkõige suitsu- ja keemiasukeldujad ning demineerijad) varasem vanaduspensioni ootele minek.

See tähendab, et näiteks 15 aastase staažiga suitsu- ja keemiasukeldujad ning demineerijad, kes on paratamatult tervist kahjustava töö tõttu vahel juba 45-50-aastaselt sunnitud loobuma tööst ja elatuma abirahast, saavad õiguse minna pensionile 55-aastaselt.

Ametiühingute hinnangul on päästjad seda muudatust väärt, kuid riigikogu õiguskomisjon on valitsuskoalitsiooni eestvedamisel teinud ettepaneku võtta päästeteenistuse seaduse muutmise seaduse eelnõu menetlusest välja ning arutada küsimust koos teiste sooduspensionidega eraldi eelnõu raames alates  2012. aasta teisest poolest.

Ametiühingud leiavad, et eelnõu menetlemise lõpetamine lükkaks põhjendamatult edasi paljusid päästjaid valusalt puudutava probleemiga tegelemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles