Peaprokurör: menetlus peab selgitama meilide väljatrükkimise koha

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Aas
Norman Aas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigi peaprokurör Norman Aas loodab Keskerakonna mõjuvõimuga kauplemise kriminaalasja uurimise lõppu näha juba lähikuudel.

Peaprokurör Aasa sõnul loodab ta, et uurimine Keskerakonna kriminaalasjas viiakse lõpule mõistliku ajaga. «Mõistlik aeg sõltub uurimismaterjalide mahust ja kuriteokahtlustuse suurusest,» ütles Aas Postimehele. «Konkreetse kaasuse mahtu arvestades oleks minu arvates mõistlik, kui see asi saaks uuritud lähemate kuudega.»

Keskerakonna kontorist läbiotsimisel kätte saadud privaatse meilivahetuse sattumisel võõrastesse kätesse on karistusseadustikus Aasa sõnul kaks võimalust kuriteokahtlustuse esitamiseks. «Esiteks sõnumisaladuse rikkumine – see puudutab inimesi, kes ilma loata omastavad teise inimese kirju, teiseks eraviisiline jälitustegevus. Kriminaalmenetluse käigus selgitatakse välja, kuidas need meilid kätte saadi ja kust need välja prinditi.»

Umbes samadel asjaoludel alustas prokuratuur nädal tagasi kriminaalmenetluse selle kohta, kuidas sattus meediaportaali Delfi valdusse Öise Vahtkonna aktivisti Maksim Reva isiklik kirjavahetus oma mõttekaaslastega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles