Narkoäri ajanud jõuku ähvardab pikk vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecstasy-tabletid
Ecstasy-tabletid Foto: SCANPIX

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette kuus narkoäri ajamises süüdistatavat virumaalast, kellest osa ähvardab süüdimõistmise korral kuni kümne- ja mõnda aga kuni 15-aastane vangistus.


Süüdistuse kohaselt omandasid 45-aastane Jelena ja 22-aastane Juri 2005. aasta algusest kuni mullu jaanuarini eeluurimisega tuvastamata isikult ja kohas korduvalt suures koguses marihuaanat ja ecstasy-tablette, toimetasid uimastid Tapale ning asusid seejärel narkootikume soovijatele müüma.

Uimastiäri jätkus ka mullu jaanuarist alates, kui Juri, Jelena ning nende 20-aastane tuttav Anastasia omandasid 30-aastaselt Stanislavilt kokku ligi 3000 grammi marihuaanat, et see uimastisõltlastele maha müüa.

Grupi uimastiäri kestis kuni möödunud aasta sügiseni, kui Ida prefektuuri korrakaitsjad sellele lõpu tegid. Politseinikud korraldasid septembris Juri, Jelena ja Anastasia elukohas läbiotsimise ja said kätte veidi üle 25 grammi marihuaanat ning ligi 16 grammi hašišit.

Eeluurimisega selgitati välja, et lisaks taimsele uimastile tegeles seltskond ka keemiliste mõnuainetega. Nii omandasid Jelena, Juri ja Anastasia möödunud aasta alguses 18-aastaselt Denissilt kokku üle 300 ecstasy-tableti, mida müüsid edasi 19-aastasele Jürile ning teistelegi soovijatele.

2008. aasta augusti lõpus toimunud läbiotsimisel said politseinikud Jürilt kätte 26 ecstasy-tabletti.

Diileritele narkotablette müünud Denissi käed pani politsei raudu mullu oktoobris ning nooruki juurest saadi kätte 0,55 grammi amfetamiini ja üks ecstasy-tablett.

Kuuest kohtualusest viis viibivad praegu vahi all, varem on nendest kriminaalkorras karistatud vaid Stanislav ja Jüri.

Kohtueelse uurimise lõppedes said Jelena, Juri ja Anastasia süüdistuse korduvas ebaseaduslikus narkootilise aine suures koguses ja isikute grupis käitlemises, mille eest võib kohus nad kuni 15 aastaks vangi saata.

Stanislav, Jüri ja Deniss said süüdistuse narkootiliste ainete suures koguses ebaseaduslikus omandamises, hoidmises ja edasiandmises, mis võib süüdimõistmise korral tuua kuni kümneaastase vangistuse.

Viru ringkonnaprokurör Marge Voogma tõstis uimastiärikate tabamisel esile väga head tööd teinud Ida prefektuuri narkokuritegude talituse töötajaid.

Kriminaalasja hakatakse arutama Viru maakohtu Rakvere kohtumajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles