Galojan peab viieks kuuks vangi minema

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan.
Anna-Maria Galojan. Foto: Olga Venediktova

Anna-Maria Galojan peab minema reaalselt viieks kuuks vangi, sest riigikohus ei võtnud arutlusele tema kaitsja poolt vaidlustatud ringkonnakohtu süüdimõisvat otsust.

Riigikohtu taolise seisukohaga jõustus automaatselt ringkonnakohtu otsus, millega mõisteti Galojanile (29) omastamise ja võltsitud dokumendi kasutamise eest aasta ja kümne kuu pikkune vangistus. Reaalselt peab Galojan sellest vanglas veetma viis kuud.

Lisaks peab ta hüvitama MTÜ-le Eesti Euroopa Liikumine 47 956 eurot tekitatud kahju. Sellele lisandusid kohtuotsusega veel 17 658 eurot viiviseid. Lisaks pole Galojanil õigust järgmise kolme aasta jooksul töötada mõne ettevõtte või asutuse juhtorganis.

Galojani kohtus kaitsnud ja riigikohtule kaebuse esitanud advokaat Sven Sillari sõnul ei ole ta riigikohtu taolise otsusega esialgu veel kursis, sest viibib välismaal puhkusel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles