Breiviki advokaat vaidlustab uue psühhiaatrilise ekspertiisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ila vangla, kus Anders Behring Breivikit kinni peetakse
Ila vangla, kus Anders Behring Breivikit kinni peetakse Foto: SCANPIX

Norras kahes rünnakus 77 inimest tapnud Anders Behring Breiviki advokaat ütles kolmapäeval, et kavatseb vaidlustada kohtu otsuse korraldada uus psühhiaatriline ekspertiis tema kliendile, kes oli juba süüdimatuks tunnistatud.

Geir Lippestad ütles päevalehele Dagbladet, et kaebus lähtub menetlusvigadest ja asjaolust, et kohus sai kaitse hinnangul lubamatu juurdepääsu salastatud meditsiinidokumentidele.

Lippestad viitas seejuures ilmselt kolme psühholoogi ja ühe psühhiaatri märkmetele, mis pidanuks olema salastatud. Märkmed avaldati Norra meedias ja nende kohaselt ei ole Behring Breivikil paranoidse skisofreenia sümptomeid, mille diagnoosisid eelmisel aastal kaks psühhiaatrit.

Eelmisel nädalal käskis kohus korraldada teise psühhiaatrilise ekspertiisi. Kohtunike sõnul on teine läbivaatus vajalik erinevate hinnangute tõttu, mis 32-aastasele Behring Breivikile antud on.

Kaks uut eksperti, kellega Behring Breivik on juba keeldunud koostööd tegemast, peaksid oma raporti esitama enne kohtuprotsessi algust 16. aprillil.

Esimene hinnang novembris põhjustas furoori, sest see tunnistas ta süüdimatuks ja järeldas, et ta ei vastutanud oma tegude eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles