Valitsus kehtestab sisserände piirarvuks 1008 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisseränne
Sisseränne Foto: SCANPIX

Valitsus arutab neljapäeval tänavuse sisserände piirarvu kehtestamist, siseministeeriumis ettevalmistatud eelnõu järgi on sisserände piirarv 1008 inimest, mis on 0,075 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast.

Ka 2009. ja 2010. aastal kehtestas valitsus sisserände piirarvuks 0,075 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast. Mullu jaanuaris kehtestas valitsus piirarvuks samuti 0,075 protsenti alalisest elanikkonnast ehk 1008 inimest, kuid valitsus suurendas sügisel seda piirnumbrit seaduses lubatud määrani 0,1 protsendi ehk 1344 inimeseni. Sellest piirarvust kasutati ära 1283, teatas valitsuse pressiesindaja BNSile.

Sisserände piirarv on Eestisse sisserändavate välismaalaste piirarv, mis ei tohi ületada aastas 0,1 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast. Sisserände piirarvu alla lähevad elamisload töötamiseks ja ettevõtluseks piisava legaalse sissetuleku olemasolul ning välislepingu alusel.

Välismaalaste seaduse kohaselt ei arvestata sisserände piirarvu täitumise arvutamisel eestlasi, Eesti kodaniku ja Eestis elamisloa alusel elava välismaalase abikaasat, lapsi, vanemaid ning eestkostetavaid, kellele antakse elamisluba elama asumiseks lähedase sugulase juurde.

Samuti ei arvestata välismaalasi, kellele antakse elamisluba õppimiseks, töötamiseks teadusliku tegevuse eesmärgil või kaaluka avaliku huvi korral. Arvesse ei lähe ka välismaalased, kellele elamisloa andmine on põhjendatud ega kahjusta Eesti riigi huve ja kes asus Eestisse elama enne 1990. aasta 1. juulit ega ole pärast nimetatud tähtaega lahkunud elama mõnda teise riiki.

Sisserände piirarv ei puuduta ka Ameerika Ühendriikide ja Jaapani kodanikke ning välismaalasi, kellele on elamisluba antud, arvestades sisserände piirarvu täitumist, ja kes ei ole pärast seda lahkunud elama mõnda teise riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles