Kruuda ettevõte solgutab endiselt piimatootjaid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere juhatuse liige Ülo Kivine selgitas ettevõtte makseraskusi sellega, et toorpiima hind on kõrge, aga valmistoodang mõnedel turgudel isegi odavneb.
Tere juhatuse liige Ülo Kivine selgitas ettevõtte makseraskusi sellega, et toorpiima hind on kõrge, aga valmistoodang mõnedel turgudel isegi odavneb. Foto: Toomas Huik

Ärimees Oliver Kruudale kuuluv Tere on aastaid silma paistnud kehva maksedistsipliiniga, mistõttu peavad piimakarja omanikud sageli oma raha kuude kaupa ootama. Vähemalt üks piimatootja lõpetas seepärast Terega koostöö.

Ligi 80 piimatootjat ja nelja ühistut koondava Epiko nõukogu esimees Märt Riisenberg tunnistas, et viimasel poolel aastal pole Tere maksedistsipliin kuigi hea olnud ja hetkeolukorrale paneb ta hindeks rahuldava.

Tere maksab praegu Epikole, mis on üks ettevõtte suuremaid piimatarnijaid, detsembri raha. Lepingu järgi on selleks aega 30 päeva, kuid mõned piimakombinaadid tasuvad piima eest ka ette. Epiko tegevjuht Üllas Hunt ütles, et suhted Terega on aastatega paremaks läinud. «Aga ega pilvitu pole see taevas kunagi olnud,» tõdes ta samas.

Postimehega rääkinud tootjad tunnistasid, et tegu on delikaatse teemaga ja kuna suhteid Terega tuleb hoida, ei tahtnud enamik neist oma arvamust välja öelda. Samas on toimetusele teada mitu tootjat, kes on raha kättesaamisega suures hädas.

Mõned piimatootjad on aga juba Terega suhted katkestanud. Üks selliseid on Raikküla Farmer, mis seni tarnis Terele 20 tonni piima päevas, kuuludes sellega suurtootjate hulka.

Ettevõtte juht Tõnu Rahula ütles, et ei sõlminud uuel aastal enam Terega lepingut, kuna see on novembri eest (tähtajaga 30. detsember) võlgu ligi kaks miljonit krooni (130 000 eurot) ja detsembri eest on ootel veelgi suurem summa.

Tere juhi Ülo Kivise kinnitusel on firma viimaste kuudega olukorda oluliselt parandanud, kuid tunnistas, et mõningaid mahajäämusi veel on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles