Ansip: skandaal parandab poliitilist kultuuri

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et poliitilist kultuuri tugevdavadki skandaalid, millest poliitikud loodetavasti õpivad.

«Poliitiline kultuur igas riigis areneb skandaalist skandaali ja paraku need skandaalid ja ka ajakirjandus, mis need skandaalid rahva ette toob, loovadki poliitilist kultuuri,» sõnas Ansip. «Eksimistest õpitakse ja puhastumine toimub tavaliselt just konkreetsete väärtegude või kuritegude hukkamõistmise läbi.»

Ansip avaldas lootust, et sellised paljastused viivad kokkuvõttes poliitilise kultuuri paranemiseni.

«Ei maksa arvata, et skandaalid kas või Soomes viitavad poliitilise kultuuri allakäigule, vastupidi - paljastamised aitavad kaasa tõsiseltvõetava poliitilise kultuuri tekkele,» väitis Ansip.

Peaministri hinnangul pole poliitikutele vaja eraldi käitumisjuhist, sest seadused on niikuinii täitmiseks ja näiteks sõnumisaladus on kaitstud põhiseadusega.

«Seda tuleb austada. Kui keegi vilistab seadustele ja üldinimlikele printsiipidele, siis sellise inimese koht pole poliitikas,» sõnas Ansip. «Ühinen presidendiga, kes ühemõtteliselt leidis, et kõik erakonnad peavad taolistest rikkumistest distantseeruma.»

Ansip meenutas, et idaraha skandaali ajal ei näidanud Keskerakond, et nad oleks distantseerunud, vaid loodi tõekomisjon ja öeldi, et pole midagi juhtunud.

«Nüüd on mitmed Keskerakonna poliitikud juhtunust selgelt distantseerunud ja see on märk puhastumisest,» sõnas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles