Peaminister: valitsus on EKA osas üles näidanud head tahet

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA ajalooline krunt.
EKA ajalooline krunt. Foto: Toomas Huik

Peaminister vastas tänasel valitsuse pressikonverentsil arhitektide ja kunstnike saadetud kirjadele, öeldes, et valitsus on kunstiakadeemia osas head tahet üles näidanud ja ehitamiseks raha eraldanud.

«Otsustasime rahastada kunstiakadeemia uue hoone ehitamist, paraku pole kunstiakadeemia suutnud protsessi niimoodi korraldada, et saanuks seda valitsuse eraldatud summat õigeaegselt kasutada,» sõnas Ansip. «Kunstiakadeemia pole veel otsustanud, kas Archimedese otsust vaidlustada, kuid valitsus on head tahet üles näidanud ja ehitamiseks raha eraldanud.»

Ansipi väitel ollakse nüüd uues olukorras, kus on tekkinud takistused.

«Kui rahastamise otsuse langetasime, ei osanud mina ette näha, et tekivad valguse ja varju probleemid, mis saavad takistuseks ehitustegevuse alustamisele,» nentis Ansip. «Tagantjärgi on kerge tark olla, kuid nüüd on vaja leida väljapääs. Loodan, et siiski on võimalik ehitustegevust alustada vana hoone asukohas.»

Ansipi kinnitusel pole raha, mis oli mõeldud EKA ehitamiseks, pole keegi otsustanud mujale suunata.

«Kuidas neid vahendeid kasutada, on suur küsimus, millele minul hetkel vastust pole, sest asja peavad arutama EKA ja haridusministeerium ning liiga viljakad pole need kohtumised olnud,» nentis Ansip. «Aeg läheb ja Euroopa Liidu vahendite kasutamise aega jääb vähemaks.»

«Olen alati suhtunud sümpaatiaga EKA uue hoone ehitamisse. Poolehoid on ilma kirjadetagi olemas,» lisas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles