Ametiühingute volikogu hakkab juhtima Peep Peterson

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson 2009. aasta streigi ajal.
Peep Peterson 2009. aasta streigi ajal. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Eilsel Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) volikogu koosolekul valiti 18 poolthäälega uueks volikogu esimeheks Transpordi Ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson.

Petersoni vastaskandidaat Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu endine juht Kaia Vask kogus 17 poolthäält ning valiti kõigi kolleegide toetusel volikogu aseesimehe kohale, teatas ametiühingute keskliit.

«Volikogu eilne otsus on selge märk sellest, et ametiühingute sisemise muutumise vajadust näeb järjest enam ametiühingujuhte,» sõnas uus volikogu esimees Peterson ja lisas, et ta loodab teha volikogus konstruktiivset ja sisulist tööd, et ametiühingud Eesti ühiskonnas taas ausse tõuseksid.

Petersoni sõnul on ametiühingute käesoleva aasta keskseteks tegevussuundadeks kollektiivsete töösuhete reformiks valmistumine, EAKL teenuste audit ning osakondade tegevuse ümberkorraldamine, EAKL liikmesorganisatsioonide võimekuste audit, aktsioonivõime tõstmise tegevuskava ja töölepingu seaduse muutmise tegevuskava.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles