Riigi Teatajasse lisandus kohtuotsuste otsingu võimalus

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi Teataja võrguväljaanne
Riigi Teataja võrguväljaanne Foto: Internet

Riigi Teataja uuendatud võrguväljaandes saab tänasest otsida jõustunud kohtuotsuseid, kohtuotsuste kokkuvõtteid ning olulisemaid õigusuudiseid, oluline õigusteave on seal tasuta kättesaadav.

Riigi Teataja lehele koondatakse kohtulahendite otsingud erinevatelt veebilehekülgedelt, nii et edaspidi on võimalik sealt leida jõustunud maa- ja ringkonnakohtu lahendeid ning eraldi Riigikohtu veebilehel olevaid lahendeid.

Üheks lisanduseks Riigi Teataja lehel on kohtuistungite aegade ja kohtade otsing ning viited riigikohtu menetlustaotluse läbivaatamise otsingule ja riigikohtu istungiaegade otsingule.

Justiitsminister Kristen Michali sõnul on muutus õigusteabe kättesaadavuse osas märgatav - kui seni pidi asjast huvitatu otsima kohtulahendeid ühest ja näiteks kohtuistungite toimumise teavet teisest kohast, siis nüüd on kõik see kättesaadav ühelt riigi enimkasutatavalt veebilehelt.

«Lisaks saab uuenenud Riigi Teatajast vaadata ka kohtuotsuste lühikokkuvõtteid ning lugeda tulevikus erinevaid õigusuudiseid – selline praktiline lahendus muudab elu mugavamaks õppuritest õigusevaldkonnas töötajateni ja teeb ka mitte õigusvaldkonna asjatundjatele õigusteabe lihtsamalt leitavaks,» ütles Michal.

Justiitsministeeriumi Riigi Teataja talituse juhataja Jüri Heinla sõnul hakkab Riigi Teataja ühe olulise osana koondama varasemalt Digesta all tuntud infosüsteemi võimalusi, mida seni oli võimalik juurde pääseda tasu eest. «Riigi Teatajas on kogu õigusteave ja selle tellimine tasuta. Kasutajad saavad vaadata ning otsida kohtulahendite kokkuvõtteid, sealhulgas Euroopa Inimõiguste kohtu lahendite kohta, kohtu- ja seadusuudiseid ning muid õigusuudiseid. Lisaks on «Minu RT» kasutajatel võimalus tellida e-postile uute kirjete avaldamisel teavitusi,» lisas Heinla.

Kevadeks lisandub ka õigusaktide eelnõude otsing, mille abil saab leida nii menetluses olevate eelnõude kui ka juba vastuvõetud õigusaktide menetluskäiku. Iga seaduse ajakohase tervikteksti juurde lisanduvad ka nimekirjad selle rakendusmäärustest.

Riigi Teataja võrguväljaande arendamine jätkub ka tulevikus. Alates 2012. aastast avaldatakse Riigi Teatajas järk-järgult kõikide kohalike omavalitsusüksuste määrused ning 2013. aastal muutub nende avaldamine kohustuslikuks. Lisaks on kavas tulevikus luua ajakohaste tõlgete otsingud, siduda õigusaktid kohtuotsustega ja palju muud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles