Jõhvi liiklushuligaan mõisteti viieks päevaks aresti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi kohtumajast pääsevad narkokurjategijad mõnikord vaid tingimisi vanglakaristusega.
Jõhvi kohtumajast pääsevad narkokurjategijad mõnikord vaid tingimisi vanglakaristusega. Foto: Toomas Herm / Virumaa Teataja.

Täna taotles politsei- ja piirivalveameti (PPA) Ida prefektuur aresti mehele, kes vaatamata juhtimisõiguse puudumisele istus taas autorooli, kohtuotsuse järgi veedab mees nüüd viis päeva arestikambris.

Neljapäeval, 19. jaanuaril kella 11.34 ajal pidasid Ida prefektuuri politseiametnikud Jõhvi linnas kinni sõiduki, mida juhtis 35-aastane Andres, vahendas prefektuuri pressiesindaja.

Kontrollimisel selgus, et mehel oli juhtimisõigus karistusena ära võetud, sest ta oli eelnevalt autot juhtinud alkoholi piirmäära ületavas seisundis. Liiklushuligaan viidi peale menetlustoimingute läbiviimist arestimajja, et ta ei saaks vabaduses uuesti õigusrikkumisi korda saata.

Täna Jõhvi kohtumajas toimunud istungil taotles politsei mehele karistuseks seitse päeva aresti. Kohus määras viis päeva.

«Olukorras, kus inimesel on juhtimisõigus karistusena ära võetud, siis mootorsõiduki juhtimine on välistatud ning kes selle vastu eksib, sellele määrataksegi karistuseks arest. Taolist praktikat on politsei läbi aastate rakendanud,» ütles Ida prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Ottokar.

Ta lisas, et kahjuks on jätkuvalt isikuid, kes vilistavad seadustele ning panevad oma käitumisega ohtu nii iseennast kui ka teisi liiklejaid. «Viimane traagiline õnnetus Ida prefektuuri territooriumil juhtus just alkoholijoobes juhi süül, kus hukkus kolm ning kaks inimest viidi haiglasse,» tõi Ottokar näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles