Haapsalu lasteaia lapsed jagatakse remondi ajaks laiali

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaialapsed
Lasteaialapsed Foto: Mihkel Maripuu

Haapsalu lasteaed Vikerkaar läheb pooleks aastaks remonti, seal käivad lapsed jagatakse ära linna teiste lasteaedade rühmade vahel.

Haapsalu haridusosakonna juhataja Mari-Epp Täht ütles, et esialgu märtsi kavandatud kolimine jääb ära. «Selle õppeaasta lõpuni on lapsed oma lasteaias, ootame uusi tähtaegu, praegu on öeldud juuni, mil lasteaiad on suvepuhkusel,» sõnas ta ja lisas, et laste jagamine tuleb seega uuesti päevakorda alles sügisel, mil tehakse uus laste paigutamise kava, sest siis on juba osa lapsigi vahetunud.

Haapsalus on kokku viis lasteaeda. Vikerkaares käiva nelja aiarühma lapsed jagatakse tööle jääva nelja lasteaia vahel ära, nii et iga asutus saab ühe rühma jagu lapsi juurde. «Meil ei ole kuskil sellist tühja ruumi. Jagatakse rühmade vahel – õed-vennad kokku, vaadatakse kodule sobivat lähedust. Nimekirjad on meil olemas,» rääkis Täht.

Ise varem lasteaednikuna töötanud Täht ei arvanud, et lastele selline kolimine raskelt mõjub. «Ma arvan, et see on täiskasvanute probleem rohkem kui laste oma,» sõnas Täht. «Vanemad muretsevad rohkem ja ajavad sellega ka lapsed ärevaks. Tegelikult lapsed on aldid suhtlema, Haapsalu on sedavõrd väike, et paljud suhtlevad kodu juures teiste lastega. Pealegi nad ei lähe ju ükshaaval, vaid mitmekaupa – seetõttu ma arvan, et lastele see ei tohiks suur probleem olla.»

Teiste lasteaedade rühmad suurenevad 3-4 lapse võrra. «Rühmades on umbes 22 last, siis kuue rühma peale jagades tuleb umbes nii. Aga oleme jälginud kohalkäimise protsenti, see ei ole väga kõrge, nii et ülerahvastatust ei tohiks tulla,» lootis Täht. Seetõttu loodetakse suurendatavates rühmades hakkama saada olemasolevate voodite ja laudadega, ehk vaid nagisid tuuakse lisaks. «Voodiriiete vahetamisele tuleb mingi süsteem mõelda.»

Tema sõnul oli terviseamet nõus väljapakutud mitmest variandist rahul ainult sellega. «Oleme üksipulgi läbi vaadanud kõik plaanid. Otsisime võimalusi, kus rühmad saaksid tervikuna olla, ka selliseid, kus terve lasteaed saaks kokku jääda. Meil olid huvikeskuse ruumid, muusikakooli ja filiaali klassid kõne all... Oleme vähemalt kuus maja läbi käinud, aga sobivat ei ole leidnud,» lausus ta.

Ka Vikerkaare personal jagatakse teiste lasteaedade vahel ära – kus rühmad suuremad, sinna antakse abijõuks.

Täht lisas, et lähiajal korraldatakse kõikides lasteaedades Vikerkaare kolimise teemal koosolekud, et võtta maha lastevanematel tekkinud pinged laste jagamise pärast.

Vikerkaare lasteaed on Haapsalus viimane, mis pikka aega remontimata. «Enne tuli masu peale, teised kõik jõuti enne korda teha,» sõnas Täht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles