Vene politsei pidas kinni Punasel väljakul protestinud punkbändi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punasel väljakul protestis punkbänd.
Punasel väljakul protestis punkbänd. Foto: SCANPIX

Vene politsei pidas reedel Punasel väljakul kinni punkbändi, kes esitas kuulsa Vassili Blažennõi kiriku kõrval peaminister Vladimir Putini vastast laulu, teatas sündmuskohal viibinud AFP reporter.

Punkbändi Pussy Riot kaheksa naissoost liiget, kellel olid seljas erksavärvilised minikleidid ja kapuutsid, ronisid üle rinnatise kiriku kõrval seisvale kivist platvormile, et esitada laul «Putin lasi end täis».

Laulus olid muuhulgas sellised sõnad nagu «Mäss Venemaal / Putin lasi end täis» ning kutsub rahvast «tänavaile tulema / tänavail elama».

Bändiliikmed süütasid värvilisi signaalrakette ja vehkisid ühendamata elektrikitarridega.

Möödujad muigasid ja pildistasid bändi. Politsei saabus kiiresti, kuid lasi laulu lõpuni esitada, võttis siis kõigi bändiliikmete andmed ja viis nad lähedalasuvasse politseijaoskonda.

Neljale liikmele esitati süüdistus avaliku korra rikkumises ja politseile mitte kuuletumises, mille eest on maksimaalne karistus 15 päeva vangistust.

Detsembris andis bänd kontserdi ühe hoone katusel politseijaoskonna lähedal, kus hoiti kinni protestide juhti ja blogijat Aleksei Navalnõid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles