Hussar: Keskerakonnast võivad lahkuda mõned juhtivad liikmed

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond. Foto: SCANPIX

Kui aukohus ei näe toimunus probleemi, siis võivad mõned Keskerakonna juhtivad liikmed erakonnast lahkuda, pakkus ajakirjanik Lauri Hussar, kommenteerides Vikerraadio saates «Rahva teenrid» erakonna peasekretär Priit Toobaliga seotud erakirjavahetuse skandaali.

«Peamine mure, miks asi on nii suur, on tunne, et selle taga on midagi rohkemat ja asi ei piirdu ainult sellega, et on ühe inimese ühed kirjad, mis on seisnud kuskil kilekotis,» sõnas ajakirjanik Sulev Valner. «Selle taga on mure, et see võib viidata mingile süstemaatilisele jälitustegevusele.»

Ajakirjanik Lauri Hussar lisas, et lugu on väga segane, kuna kui Postimees esimest korda helistas Toobalile ja küsis kirjade kohta, siis ta vastas, et ei mõista, millest jutt, samas ütles Edgar Savisaar pressikonverentsil, et Toobal informeeris teda nende kirjade sisust ja oli väga hästi teadlik.

Hussari sõnul on huvitav see, mis Keskerakonnast edasi saab: «Erakond oli teelahkmel augustis, aga siis valiti senise poliitika jätkumine – kui nüüd aukohus ei näe toimunus probleemi, siis ma arvan, et mõned Keskerakonna liikmed ja ka mõned juhtivad liikmed võivad selle peale erakonnast lahkuda.»

«Nii kaua, kuni Edgar Savisaar püsib täie tervise juures, on raske uskuda lähemas perspektiivis, et mingisugune võimu üleandmine võiks toimuda,» märkis Valner. «Mõne liikme lahkumine Keskerakonnast, ajaperspektiivis näiteks järgmiste valimisteni, on päris reaalne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles