Põlissoomlaste kandidaat Soini jäi valimistulemusega üldiselt rahule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini.
Timo Soini. Foto: SCANPIX

Põlissoomlaste presidendikandidaat Timo Soini, kes jäi valimiste esimeses voorus neljandaks kogudes 9,4 protsendilise toetuse, jäi tulemusega üldiselt rahule.

«No nii, head sõbrad, olete mulle kõik väga olulised. Ärgu olgu teie süda murelik. Me saime hea tulemuse ja pakkusime valikuvõimalusi,» rääkis presiendikandidaat toetajatele.

Soini ütles, et on väga õnnelik, sest pooled erakonnakaaslased tahtsid teda näha presidendina ja pooled soovisid, et ta jätkaks partei esimehena.

Poliitiku sõnul on 287 000 toetushäält palju ja igaüks neist oli väga tähtis. Ühtlasi meenutas Soini oma eelmiste presidendivalimiste tulemust, kus ta kogus vaid 3,4 protsenti häältest.

«See on kuus protsenti plusspoolel,» sõnas ta.

«Head sõbrad, maailmarekordeid ei püstitata iga päeva. Teadsime algusest peale, et need valimised saavad olema meile keerulised. Olen juhtinud erakonda 15 aastat ja toetus oli võimas. Samuti oli ehe ja siiras mure, mis saab erakonnast, kui minust saab president. Siiski oleksin soovinud, et kõik Põlissoomlaste toetajad oleksid mind hääletanud, kuid nii seekord ei juhtunud,» kõneles Soini.

Koonderakonna kandidaati Sauli Niinistöt toetas eile 37 protsenti valijatest. Teise koha pärast käis lõpuni tihe rebimine roheliste kandidaadi Pekka Haavisto ja Keskerakonna veteranpoliitiku Paavo Väyryneni vahel, kelle toetusprotsendiks kujunes vastavalt 18,8 ja 17,5.

Soini kogus 9,4 protsendilise toetuse, sotsiaaldemokraat Paavo Lipponen sai 6,7 ja Vasakliidu kandidaat Paavo Arhinmäki 5,5 protsenti häältest Rootsi Rahvapartei kandidaati Eva Biaudeti toetas 2,7 ja Kristlikku demokraati Sari Essayah't 2,5 protsenti hääletanuist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles