Politsei andmetel on Eesti levinuim uimasti kanep

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepipõld
Kanepipõld Foto: Reuters / Scanpix

Politseiameti kinnitusel on Eesti levinuim uimasti jätkuvalt kanep, kuid hoogsalt on kasvanud ka amfetamiini osakaal.

Politsei sai möödunud aastal kurjategijatelt kätte 91,9 kilogrammi kanepit ja selle produkte ehk 2007. aastaga võrreldes enam kui 88 kilo võrra rohkem. Amfetamiini konfiskeeriti mullu 52,6 kilogrammi, mida oli tunamullusest 43 kilo võrra enam.

Mullu vähenes veidi GHB tabamine. Kui 2007. aastal said korrakaitsjad seda ainet kätte veidi üle 19 kilogrammi, siis mullu 7,4 kilo. Vähem tabati ka ecstasy't ja selle analooge. 2007. aasta 7,6 kilo kõrval sai politsei mullu neid uimasteid kätte veidi üle 5,9 kilogrammi.

Kokaiini ja sünteetiliste uimastite ehk fentanüülide konfiskeerimine mullu kasvas. Kui 2007. aastal sai politsei kätte 1236 grammi kokaiini ning 801 grammi fentanüüle, siis mullu vastavalt 3083 ning 825 grammi ainet.

Politseipeadirektori Raivo Küüdi sõnul oli mullune aasta korrakaitsjatele edukas ka narkokullerite tegevuse tõkestamisel.

«Tegemist oli peamiselt noorte inimestega, kelle varasem taust oli puhas, kuid kellel oli soov niinimetatud projektipõhiselt korraks raha teenida,» selgitas Küüt esmaspäeval ajakirjanikele.

Tema sõnul jäi mullu erinevates riikides ametivõimudele vahele 17 Eestist pärit kokaiinismugeldajat, kellelt saadi kätte 74,3 kilogrammi uimasteid. Lõuna-Ameerika regioonis tabati üheksa Eesti narkokullerit ning Euroopas kaheksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles