Ansipil pole andmeid maavalitsuste parteilisest komplekteerimisest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ütles riigikogu kõnepuldis keskerakondlaste arupärimisele vastates, et tal pole andmeid, et maavalitsuste koosseise komplekteeritakse parteilise kuuluvuse alusel.

Riigikogu liikmete Priit Toobali, Enn Eesmaa, Inara Luigase, Peeter Võsa, Lauri Laasi, Vladimir Velmani, Valeri Korbi, Lembit Kaljuvee, Marika Tuus-Lauli, Mailis Repsi, Kadri Simsoni, Viktor Vassiljevi ja Ester Tuiksoo 23. novembril esitatud arupärimisele maavanemate ülesannete kitsendamise kohta vastates ütles Ansip, et hea tava näeb ette komplekteerida vakantsed ametikohad avalikus teenistuses avaliku konkursi kaudu.

«Eeldan, et maavanemate poolt komplekteeritakse maavalitsuses vakantsed ametikohad eelkõige vastavalt ametikohal vajaminevale kompetentsile. Siinkohal maailmavaate omamine ei tohi olla takistukseks, mis oleks diskrimineerimine,» rõhutas valitsusjuht.

«Kui vaadata ajas tagasi, siis viimase kümne aasta jooksul on olnud terve Eesti peale kokku neli maavanemat, kes ei ole oma ametis oleku ajal või vahetult pärast selle lõppu olnud poliitiliselt aktiivsed, kuulunud või astunud mõnda erakonda või läinud valimistele oma nimekirjaga,» meenutas peaminister.

«Kui maavanem on avalikult enda maailmavaate määratlenud, on see kindlasti läbipaistvam ja ausam võrreldes olukorraga, kus näiliselt sõltumatu ametnik oma ametiaja jooksul või vahetult pärast selle lõppu hakkab aktiivselt poliitikas osalema,» leidis Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles