Pankade hoiuseintressid langevad

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eraisikute hoiused kasvavad.
Eraisikute hoiused kasvavad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Baasintresside langus on ümber pööranud tähtajaliste hoiuste intresside tõusu. Suuremad kohalikud pangad on välisvaluutas hoiustajaile pakkumisi pea poole võrra kärpinud. Kroonihoiuse intressid on liikunud alla vaevaliselt.


Ainsana on kroonihoiuste intressimäära oluliselt alandanud Swedbank, viies reedel oma kampaania lõppedes pakkumise 6,15 protsendi pealt aastas 4,9 protsendile, kirjutab

Äripäev

. Sampo seevastu alustas eile kampaaniaga, mille käigus makstakse eraisikule, kes pooleks aastaks panka raha hoiule toob, hinnakirjast 1 protsent kõrgemat intressi.

Tähtajaliste hoiuste intressid alustasid hoogsat tõusu oktoobris. Aasta alguses hakkasid kommertspankade hoiuseintressid aga alla tulema ja on praeguseks langenud pea poole võrra. Üheks põhjuseks Euroopa ja USA keskpankade otsused: USA föderaalreserv seadis intressimääraks detsembri keskpaigas 0-0,25 protsenti, Euroopa Keskpank kärpis baasintressi neljapäeval täiendavalt 2,5 protsendi pealt 2 protsendile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles