Politseiautos on trahvi tasunud juba kuus liiklusrikkujat

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei
Politsei Foto: Politsei

Kolme esimese päeva jooksul on kuus liiklejat kasutanud võimalust maksta neile määratud trahv ära politseiautos.

«Kaardimakseterminalid on olnud töös kolm päeva, selle aja jooksul vormistasid liiklusbüroo politseinikud kokku 24 kiirmenetluse otsust,» ütles politsei- ja piirivalveameti liiklusbüroo juht Alo Kirsimäe. Ta lisas, et huvi rahatrahvi kohapeal tasumise vastu ületas igasugused prognoosid. Kuus liiklejat ehk 25 protsenti trahvi saajatest tasus selle kohapeal.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakond sõlmis SEB pangaga 6-kuulise lepingu kaardimakseterminalide testimiseks politseisõidukites. Lepingu kohaselt võimaldab pank politseil kuni juuni lõpuni kasutada tasuta kümmet kaardimakseterminali.

Täiendavat kulu makset sooritavale kliendile ei kaasne. Kaardimakseterminali vahendusel tasutud kiirmenetluse korras määratud rahatrahv laekub rahandusministeeriumi riigitulude kogumise kontole. Rahatrahvist ei arvestata maha töötlemistasu.

Määratud rahatrahvi tasumiseks aktsepteeritakse järgimisi Eesti pankade krediit- ja deebetkaarte: Maestro, Mastercard, Visa. Eurotsooni ja muu maailma puhul on aktsepteeritavad ka Mastercard ja Visa Business kaardid. Kasutada saab ainult kiipkaardiga maksekaarte, allkirjastamine ehk identifitseerimine toimub PIN koodi sisestamise abil. Iga kaardimakse kohta väljastab terminal kviitungi.

Kviitungi originaal lisatakse hoiatus- või kiirmenetluse otsuse juurde. Kviitungi koopia antakse koheselt kaardivaldajale. Kaardimakseterminali vahendusel makstav rahatrahvi maksimaalsuurus on 400 €.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles