MTÜdele antakse tasuta õigusnõustamiseks 85 000 eurot

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Justiitsministeerium kuulutas välja konkursi õigusabi andvate mittetulundusühingute ja sihtasutuste toetamiseks ning tänavu jagatakse selleks 85 000 eurot.

«Tänavu eraldatakse tasuta õigusnõustamiseks MTÜdele 85 000 eurot, mida on ligi kolm korda rohkem kui varasematel aastatel. Eraldi tähelepanu pöörame sel aastal inimestele, kel pole võimalust või soovi õigusnõu interneti teel otsida,» rääkis justiitsminister Kristen Michal.

Minister selgitas, et kuigi kokku toetatakse õigusabi andjate tegevust 85 000 euroga, antakse see summa välja kolmes erinevas osas.

«40 000 eurot on mõeldud n-ö isiklikuks näost näkku õigusnõustamise korraldamiseks, kusjuures edukas taotleja peab olema võimeline õigusabi osutama nii Tallinnas kui Tartus, võimalusel muidugi veel mõnes Eesti linnas,» selgitas minister. 15 000 eurot eraldatakse õigusabi osutamiseks erivajadustega või püsiva tervisekahjustusega inimestele ning 30 000 eurot õigusabiportaali www.juristaitab.ee haldamiseks.

Justiitsministri sõnul peab ta tõenäoliseks, et kui majandusseis võimaldab, saab tulevikus vähekindlustatud inimestele pakutavat õigusnõustamist veelgi edasi laiendada. «Esmatasandi õigusnõu ei tohiks aga segamini ajada riigi õigusabiga, mille raames osutavad advokaadid riigi kulul näiteks kohtueelses või kohtumenetlustes inimesele õigusteenust,» selgitas Michal. Samas eraldatakse ka riigi õigusabile sel aastal rohkem raha kui varem – kokku enam kui 3,8 miljonit eurot.

Taotluste hindamiseks moodustatakse eraldi komisjon, kuhu kuuluvad justiitsministeeriumi ja advokatuuri esindajad. Taotlused toetuste eraldamiseks tuleb esitada justiitsministeeriumile hiljemalt käesoleva aasta 16. veebruariks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles