Laanet: justiitsminister Lang valetab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Kalle Laanet ütles, et siseminister Jüri Pihl on suukorvistanud politseijuhid ning keelanud neil avalikkust kuritegevuse kasvust teavitada.

«Inimestele peab rääkima tõtt, et võimalikud ohud oleksid teada,» ütles endine siseminister Laanet pressiesindaja vahendusel. Tema hinnangul hoiab praegune koalitsioonipoliitika inimesi teadmatuses.

Laaneti sõnul on arusaamatud justiitsminister Rein Langi väited kuritegevuse kahanemisest, kui möödunud aasta statistika kohaselt kasvas kuritegevus üheksas valdkonnas ning langes vaid kahes valdkonnas. «Lang lihtsalt valetab,» tõdes Laanet.

«Samuti on kuritegevus muutunud jõhkramaks ja vägivaldsemaks, kuigi tapmiste arv oli mullu kuue juhtumi võrra väiksem kui 2007. aastal,» märkis riigikogu liige.

«Kuritegevuse kasvu üheks suuremaks põhjuseks tuleb pidada majanduslangust. Juba eelmise aasta alguses, kui Eesti majandusolukord järsult halvenes, siis näitas statistika kuritegevuse muutumist vägivaldsemaks.»

Laaneti sõnul on Reformierakonna juhitud valitsuses muutunud valetamine ja ühiskonna infosulus hoidmine tavapäraseks normiks. «Peaminister Andrus Ansip eitas viimase võimaluseni majandusprobleeme, sotsiaalminister Maret Maripuu valetas sotsiaalvaldkonnas tehtud vigade kohta ning nüüd ilustab justiitsminister Lang turvalisuse olukorda,» märkis Laanet.

Justiitsminister Rein Langi kommentaar Laaneti avaldusele oli lühike: «Ilmselt ei ole parlamenditöö politseinike jaoks, kuna peale mõnda aega riigikogus töötamist ei suuda nad enam õigesti tegelikkust tajuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles