Eesti kaitseväelane sai Afganistanis raskelt vigastada

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdur Afganistanis. Pilt on illustreeriv.
Eesti sõdur Afganistanis. Pilt on illustreeriv. Foto: mil.ee

Afganistani valitsusvastased mässulised ründasid täna hommikul Helmandi provintsis Nad-e-Ali piirkonnas jalgsi patrullivaid Eesti sõdureid. Üks NATO operatsioonil osalev kaitseväelane sai isevalmistatud lõhkekeha plahvatuses raskelt vigastada.

Rühma parameedik ja jaosanitar andsid vigastatule kiirelt esmaabi, ta toimetati helikopteril Camp Bastioni sõjaväebaasi kolmanda taseme välihaiglasse, kus teda opereeriti. Kaitsevägi teavitas haavatu lähedasi juhtunust.

Jalaväekompanii Estcoy-13 alustas teenistust Afganistani lõunaprovintsis Helmandis novembris. Eesti kaitsevägi osaleb Afganistanis NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast ja teenib rahutus Helmandi provintsis alates 2005. aastast.

Kaitsevägi ei avalda haavatu nime ja vigastuste iseloomu, sest isikuandmete kaitse seadus keelab avaldada delikaatseid isikuandmeid.

Copy
Tagasi üles