Riigikogu kantselei direktori kohale on esitatud 21 avaldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu kantselei direktori ametikohale kandideerimiseks laekus tähtajaks 21 avaldust.

Riigikogu pressiesindaja sõnas BNSile, et tähtajaliselt on laekunud 21 kandidaadi dokumendid.

Seoses ametis oleva riigikogu kantselei direktori teenistustähtaja lõppemisega tänavu juulis kuulutas riigikogu juhatus välja avaliku konkursi riigikogu kantselei direktori ametikohale.

Kantselei direktori kandidaadilt nõutakse muuhulgas magistrikraadi või sellele vastavat kvalifikatsiooni, soovitavalt õiguse või avaliku halduse erialal, vähemalt viieaastast eelnevat edukat töökogemust organisatsiooni või struktuuriüksuse juhtimisel, soovitavalt avalikus sektoris, põhiseaduse, kodanike õiguste ja vabaduste, avalikku teenistust reguleerivate õigusaktide ja avaliku halduse organisatsiooni toimimise tundmist, põhjalikke teadmisi riigihaldusest, terviklikku arusaama riigikogu rollist, ülesannetest ja toimimispõhimõtetest ning majandusalaseid teadmisi, sealhulgas turumajanduse üldpõhimõtete, avaliku sektori majandustegevuse ja eelarve kujundamise põhimõtete tundmist ning eelarve koostamise kogemust.

Riigikogu kantselei direktori palgavahemik on sõltuvalt avaliku teenistuse staažist ja akadeemilisest kraadist 3273 kuni 3985 eurot kuus.

Riigikogu kantselei on riigi ametiasutus, mille põhiülesanne on riigikogule tema põhiseaduslike funktsioonide täitmiseks vajalike tingimuste loomine. Riigikogu kantseleid juhib riigikogu juhatuse poolt avaliku konkursi alusel viieks aastaks ametisse nimetatud kantselei direktor. Kantselei direktori ametikoha eesmärk on kantselei juhtimine ja kantselei pädevusse kuuluvate ülesannete täitmise korraldamine.

Ametisolev kantselei direktor Heiki Sibul enam sellele kohale ei kandideeri. Sibula viieaastane ametiaeg lõpeb tänavu 14. juulil. Sibul asus riigikogu kantselei direktorina ametisse avaliku konkursi tulemusena 26. septembril 1995 ja temaga sõlmiti tähtajatu tööleping.

Parlament muutis 2007. aastal vastu võetud riigikogu liikme staatuse seadusega riigikogu kodu- ja töökorra seadust ning kantselei direktori ametikoht muutus tähtajaliseks. Seaduse kohaselt loeti ametis olnud riigikogu kantselei direktor viieks aastaks ametisse nimetatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles