Maripuu valib kantsleri pärast probleemide klaarimist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalminister Maret Maripuu sõnul täidab kuni puuetega inimeste toetuste probleemide lahendamiseni kantsleri kohuseid Marelle Erlenheim, keda minister näeks edaspidi ka kantslerina.

«Oleme Marelle Erlenheimiga kokku leppinud, et tema jätkab kantsleri kohusetäitjana. Kui on lahenenud puuetega inimeste toetuste väljamaksmisega tekkinud probleemid, siis räägime edasistest plaanidest,» teatas sotsiaalminister Maret Maripuu pressiesindaja vahendusel Postimees.ee.

«Mina isiklikult näen Marellet ühe tugevama kandidaadina kantsleri ametikohal,» lisas ta.

Marelle Erlenheim töötab sotsiaalministeeriumi finants- ja varahalduse osakonna finantsjuhi ametikohal alates 2005. aasta juulist.

Pärast senise sotsiaalministeeriumi kantsleri Riho Tapferi lahkumist võttis Erlenheim jaanuari alguses üle kantsleri kohustused.

Kantsleri vahetuseni viis segadus, mis sai alguse läinud aasta oktoobris, kui ligi 7000 töövõimetuspensionäril jäi oktoobri algusest kuni novembri keskpaigani tegemata rutiinne ekspertiis ja seetõttu jäid välja maksmata ka tuhanded puudetoetused. Segaduse põhjuseks oli sotsiaalkindlustusameti üleminek uuele infosüsteemile.

Maripuu süüdistas toetusraha kinnihoidmises oma maja IT-inimesi ning pärast seda lahkus omal soovil ametist ministeeriumi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia osakonna juhataja Allan Poola.

Hiljem tegi Maripuu noomituse ka ministeeriumi kantslerile Riho Tapferile ja asekantsler Riho Rahuojale. Tapfer möönis, et probleemid algasid ministeeriumi tegematajätmistest ning tegemist oli juhtimisveaga.

Seejärel laskis Maripuu valitsusel poolteist aastat ministeeriumi teeninud kantsleri Riho Tapferi ametist lahti lasta «koostöö mittelaabumise» eest.

Sotsiaalminister kinnitas, et kantslerit ei saanud ka vabastamata jätta, kuna neil olid erinevad nägemused ja see oleks takistanud probleemi kiiret lahendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles