Kõrgharidusreformi vastasele protestile oodatakse tuhatkond noort

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavalduseks ettevalmistatud loosungid.
Meeleavalduseks ettevalmistatud loosungid. Foto: Lauri Läänemets

Täna kell 13 algab Toompeal ja neljas Eesti linnas meeleavaldus selle nimel, et riigikogu katkestaks kõrgharidusreformi teise lugemise.

Tudengiorganisatsioonide juhtimisel kogunevad Toompea lossi ette sajad üliõpilased, kel on kavas meelt avaldada mitme tunni vältel senikaua, kuni parlamendi täiskogu kõrgharidusreformi eelnõu osas otsuse langetab.

Lisaks Toompeale toimuvad samal ajal väiksemad meeleavaldused veel neljas Eestimaa linnas – Tartus, Pärnus, Võrus ja Kuressaares. «Üle Eesti on osalejaid kokku oodata üle tuhande,» ütles Eesti Üliõpilaskondade Liidu esimees Eimar Veldre.

«Nende hulgas on lisaks tudengitele ja õpilastele ka teisi noori, lapsevanemaid ja õppejõude,» lausus Veldre. Maakonnaaktsioonide eestvedajad on kohalikud õpilasesindused.

Lisaks sellele on paljud inimesed avaldanud soovi toetada meeleavaldust internetis. Selle jaoks kutsus EÜL inimesi üles postitama sotsiaalmeedias enda toetusavaldusi ja kasutama profiilipiltidel toetusmärke.

«Kuna ilm on suhteliselt külm, siis oleme arvestanud, et välja võib tulla esialgu plaanitust veidi vähem rahvast, kuid ka e-meeleavaldajate arvamus ja toetus on sama oluline,» kinnitas Veldre.

Tudengite meeleavaldusel toimuva ja riigikogu istungi tulemuse toob Postimees operatiivselt lugejani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles