Noormehed käisid suusaradu lõhkumas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusarada pärast ATV-sõitu.
Suusarada pärast ATV-sõitu. Foto: Politsei

Möödunud nädalal pidas rajameister Lääne-Virumaal Tapal kinni kaks noormeest, kes ATVga liigeldes rikkusid suusaradu.

Neljapäeva, 19.jaanuari õhtul tuli sai politsei teate, et Tapal Männikumäel hoiab üks mees kinni kahte noormeest, kes võisid eelnevalt maastikusõidukiga ära lõhkuda suusarajad, teatas Ida prefektuur.

Politseiga ühendust võtnud rajameistri sõnul läks ta õhtusele suusatamisringile ja märkas, et rajad on mootorsõidukiga ära rikutud. Siis küsis ta vahetus läheduses mäel kahelt kelgutavalt noormehelt suusaraja äärde pargitud maastikusõiduki kohta. Noormehed tunnistasid, et nemad käisid mööda radasid sõitmas, kuid ei pidanud oma teguviisi valeks. Rajameistrilt päriti hoopis, kus nad peaksid siis sõitma ATVga, et probleeme ei tuleks.

Tapa politseipatrull selgitas välja, et suusaradadel käisid mootorsõidukiga kordamööda sõitmas kaks 17-aastast noormeest. Rikutud suusaradadega tekitasid nad omavalitsusele kahju 42 eurot. Nende suhtes algatati väärteomenetlus avaliku korra rikkumise paragrahvi alusel.

Lisaks rikkusid noormehed liiklusseadust, sest nad kumbki ei omanud mootorsõiduki juhtimise õigust, juhtisid maastikusõidukit, millel puudus riiklik registreerimismärk ning samuti polnud neil politseile esitada maastikusõiduki registreerimistunnistust.

Tapa konstaablijaoskonna piirkonnavanema Joel Alla sõnul peab maastikusõiduki juht omama mis tahes kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust ja olema kaine. Erinevalt mootorsõidukijuhist peab maastikusõiduki juht kaasas kandma juhiluba ja maastikusõiduki registreerimistunnistust.

Politsei tuletab veel meelde, et maastikul võib maastikusõidukiga sõita või seda parkida üksnes maaomaniku või -valdaja loal. Lisaks liiklusseadusele sätestab maastikusõiduki liiklemist loodusobjektidel looduskaitseseadus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles