Justiitsministeerium: Lang ei ole valetanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Aivar Pärtel/Scanpix

Vastuseks Riigikogu liikme Kalle Laaneti tänasele väitele kinnitas justiitsministeerium, et mitte keegi ministeeriumist ei ole öelnud, et möödunud aastal kuritegevus langes.

Justiitsministeerium teatas eile oma pressiteates, et kolme viimase aasta jooksul on kuritegevus Eestis saavutanud stabiilse taseme. Võrreldes 2007. aastaga on kuritegude koguarv möödunud aastal protsendi võrra tõusnud, kuid 2006. aastaga võrreldes kaks protsenti langenud. Sama seisukohta väljendasid justiitsministeeriumi esindajad ka eilsel pressikonverentsil, teatas pressiesindaja.

Täna saadetud pressiteates väitis keskerakondlasest riigikogu liige Kalle Laanet, et justiitsminister Rein Langi väited kuritegevuse kahanemisest on arusaamatud, sest möödunud aasta statistika kohaselt kasvas kuritegevus üheksas valdkonnas ning langes vaid kahes valdkonnas.

«Kuritegevuse kasvu üheks suuremaks põhjuseks tuleb pidada majanduslangust. Juba eelmise aasta alguses, kui Eesti majandusolukord järsult halvenes, siis näitas statistika kuritegevuse muutumist vägivaldsemaks,» teatas Laanet.

Justiitsministeerium sellega nõus pole. «2008. aasta statistika Laaneti poolt väljatoodud majanduslanguse ja kuritegevuse kasvu seost ei näita,» märkis justiitsministeerium oma tänases avalduses.

«Samuti ei ole põhjust järeldada seda näiteks Eesti ja Soome varasema praktika põhjal. 1999. aasta majanduslanguse ajal Eestis kuritegude arvu trend oluliselt määral ei muutunud, Soomes niinimetatud lama-ajal varavastaste kuritegude arvu kasv hoopis peatus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles