Allikas: Venemaa viib raketid Kaliningradi sel aastal

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Iskander-tüüpi raketikompleksid.
Vene Iskander-tüüpi raketikompleksid. Foto: SCANPIX

Venemaa kavandab Iskander-tüüpi raketikompleksid Kaliningradi oblastisse viia selle aasta teises pooles, ütles Vene Balti laevastiku allikas uudisteagentuurile Interfax.

Anonüümseks jääda soovinud allika sõnul on Balti laevastiku juhtkond kinnitanud kava luua eraldi üksus, mis hakkaks vastutama Leedu ja Poolaga piirnevas Kaliningradi oblastis paiknema hakkavate ründekomplekside eest, vahendas uudisteagentuur AFP.

Venemaa president Dmitri Medvedev ähvardas möödunud aasta novembris paigutada riigi lääne- ja lõunaossa, kaasa arvatud Kaliningradi oblastisse Iskander-tüüpi raketikompleksid, kui lääneriigid ei loobu kavast paigutada raketikilbi osi Ida-Euroopasse.

Möödunud nädalal kritiseeris NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen Venemaa kava, leides, et tugevdatavad ründerelvastused on suunatud kunstliku vaenlase vastu, keda ei ole olemas.

Üle-eelmisel nädalal sai aga teatavaks, et aprillis paigutatakse Kaliningradi oblastisse Venemaa kaasaegseimad õhutõrjeraketid S-400.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles