Egiptuses peeti taas kinni 17 Eesti elanikku

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairo
Kairo Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Välisminister Urmas Paet rääkis Postimehele, et ööl vastu kolmapäeva peeti Egiptuses kinni Eesti turismigrupp ja inimesed pidid seekord pantvangistajate kontrolli all olema terve öö.

Paeti andmetel olid turismibussid, millest ühes oli 17 Eesti elanikku, teel Kairost Hurghadasse, kuid teele olid pandud tõkked, mistõttu ei saanud bussid edasi liikuda.

Bussis olnud inimesed pidid terve öö bussis veetma, kinni peeti nad õhtul umbes kell 22 ja edasi saadi liikuda kella 5 või 6 ajal.

«Otsest ohtu polnud, kuid võite inimeste olekut ise ette kujutada,» sõnas Paet. «Andsime soovituse mitte ette võtta Egiptuse sees reise ja see uus juhtum selgelt kinnitab, et olukord on ebastabiilne ja paraku me ei tea kunagi, kuidas sellised sündmused lõpevad.»

Paet rõhutas mitmel korral, et Egiptusesse puhkama minejad peaks jääma kuurortlinna ja mitte riigis reisima.

«Seal on aasta revolutsiooni algusest ja see toob kaasa pingete tõusu,» lisas ta.

19. jaanuaril piirasid Egiptuses kohalikud elanikud ümber viis Luxorist Hurghadasse sõitnud bussi, kus oli ka 19 Eestist pärit turisti. Busside peatajate nõudmised olid suunatud kohalikele võimudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles