Ministeerium alustab kunstiakadeemias järelevalvet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia krunt.
Eesti Kunstiakadeemia krunt. Foto: Toomas Huik

Haridusministeerium algatab Eesti Kunstiakadeemias riikliku järelevalve, et saada täpne ülevaade õppeasutuse kinnisvaraga seotud tegevuse õiguspärasuse kohta.

Haridus- ja kultuuriminister Jaak Aaviksoo ütles valitsuse pressikonverentsil, et ta ootab EKAlt kinnisvaraga seotud küsimustes täpsemat informatsiooni, sest seni saadud info on olnud vastuoluline.

«Et mitte öelda enam,» sõnas Aaviskoo.

Ta lisas, et tema teada lasuvad kinnistul koormised ja kokkulepped, mis tema arusaamist pidi on takistuseks kogu projektiga edasi liikumiseks.

«See ei ole üldine järelevalve, nagu mõnele koolile tehakse, see on kinnisvaraga seotud küsimuste kohta,» ütles haridusministeeriumi pressiesindaja Rein Joamets. Kuhu mingid summad on kulunud, kuidas on kinnisvaraga käitutud, kas õiguspäraselt või mitte, tõi ta näiteid võimalikest järelevalve alla võetavatest teemadest.

«Alustasime järelevalvet, kuna avalikkuse ette on jõudnud mitmed andmed ning see teema on olnud arutelul ning EKAga on olnud mitmeid kohtumisi ja igasuguseid küsimusi on tekkinud, ka selle kinnisvaraga seotud küsimuste kohta,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Rein Joamets.

Küsimusele, millistele avalikkuse ette jõudnud andmetest jutt käib, vastas Joamets: «Seda ma nüüd küll täpselt öelda ei saa». Joamets tunnistas, et põhimõtteliselt hakatakse kontrollima õhku paisatud kahtlusi ja väiteid. Plaanis on kontrollida kinnisvaraga seotud tegevuse õiguspärasust ning ei piirduta vaid eelmise aastaga.

Järelevalve läbiviimisse kaasatakse vajadusel eksperte, kelle hulka kuulub ka Eesti Kunstiakadeemia kuratooriumi poolt määratav esindaja.

Riikliku järelevalve tulemuste kohta esitatakse haridus- ja teadusministrile vahearuanne 9. veebruariks ja kokkuvõte hiljemalt 27. veebruariks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles