Aaviksoo Nestorile: mina pole NLKPsse kuulunud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jaak Aaviksoo eilsel kõrgharidusreformi arutelul.
Haridusminister Jaak Aaviksoo eilsel kõrgharidusreformi arutelul. Foto: Toomas Huik/Postimees

Haridusminister Jaak Aaviksoo teatab avalikus kirjas sotsist riigikogu liikmele, et ta pole kunagi kuulunud kommunistlikusse parteisse (NLKPsse). Lisaks soovib Aaviksoo, et Nestor vabandaks.

«Arvan, et Eiki Nestor leiab selleks sobiva vormi. Kindlasti pole tegemist isikliku kättemaksuga, vaid juhin tähelepanu, et poliitilises võitluses võiks kehtida reeglid, millest peetakse vaikimisi kinni,» sõnas Aaviksoo valitsuse pressikonverentsil.

Postimees avaldab kirja muutmata kujul:

Lugupeetud sotsiaaldemokraat, rahvasaadik Eiki Nestor,

eilsel kõrgharidusreformi arutelul riigikogus ütlesid Sa kõnepuldist sõnad: «Ministri esinemise värvikus tõi mind siia kõnepulti ja ausalt öeldes inimesena, kellel kunagi paluti tungivalt komsomoli mitte astuda, mõjub mulle alati tsirkusena see, kui üks endine NLKP liige näitab tänases poliitilises debatis teise peale näpuga. Ja selles tsirkuses klouniks jääb alati see, kes näpuga näitab.»

Selle «ühe endise NLKP liikme» all pidasid sa silmas mind. Kinnitan avalikult, et pole kunagi kuulunud NLKP ridadesse.

Riigikogu kõnepult on Eesti väärikaim avalik kõnetool, millelt kõlavad sõnad omavad alati kaalu ja eeldavad kõnelejalt sellele vastavat enesekontrolli.

Eelnevast tulenevalt ootan Sult sellest samast kõnepuldist avalikku vabandust, mis peseks puhtaks ka selle kõnetooli, mille sa valesüüdistusega ära oled määrinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles