Nestor: kui Aaviksoo tundis end puudutatuna, siis ma palun vabandust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor ütles, et kui haridusminister Jaak Aaviksoo tundis end eile tema sõnavõtust puudutanuna, siis ta vabandab ta ees.

«Ma ju teda nimepidi ei nimetanud, aga kui ta tundis ennast puudutatuna, siis ma vabandan ta ees,» sõnas riigikogu liige Eiki Nestor. «Mulle tõesti ei meeldi, kui nõukogudeaegsed inimesed teineteisele sel teemal näpuga näitavad,» lisas saadik. Nestori sõnul võiks siis haridusminister ühtlasi ise tema kolleegi Jaak Alliku ees vabandada. «Võrdlus Leniniga oli minu meelest täpselt samasugune.»

Nestori sõnul tuli Aaviksoo eile kohe tema juurde ja teatas, et ta pole NLKPsse kuulunud. «Ma ütlesin talle juba eile, et kui sa tundsid end puudutatuna, siis ma palun vabandust. Ma võin seda täna korrata,» kinnitas Nestor.

Saadiku arvates võib ministri tänase valulise reaktsiooni põhjuseks olla see, et tal on probleeme uudistesse pääsemisega.

Katkend Eiki Nestori eilsest kõnest.
«Ministri esinemise värvikus tõi mind siia kõnepulti ja ausalt öeldes inimesena, kellel kunagi paluti tungivalt komsomoli mitte astuda, mõjub mulle alati tsirkusena see, kui üks endine NLKP liige näitab tänases poliitilises debatis teise peale näpuga. Ja selles tsirkuses klouniks jääb alati see, kes näpuga näitab.»

Katkend haridusminister Jaak Aaviksoo esinemisest riigikogus.
«Isegi teades kolleeg Alliku kogemust teeneka propagandisti ja agitaatorina erinevate parteide ridades, polnud raske mõista, kuidas kavandatud reform, mis suurendab kõrghariduse rahastamist üle 25 protsendi ja enam kui kahekordistab tudengitele mõeldud sotsiaaltoetused, saab olla reformiks vaid rikastele. See on ehe propaganda, läbi hirmude ja klassivaenu õhutamise, nii nagu seda praktiseeris seltsimees Lenin. Ma ei jaga seda nostalgiat nõukogude kõrghariduse järele, nii nagu seda õhkus nimetatud artiklist.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles