Läti välisministri sõnul pole riigil praegu vaenlasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgars Rinkēvičs
Edgars Rinkēvičs Foto: Peeter Langovits

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ütles täna parlamendis algava välispoliitilise arutelu eel, et riigil puuduvad praegu vaenlased.

Rinkēvičs täpsustas telekanalile LNT antud intervjuus, et kuigi Lätil puudub praegu klassikalises mõttes vaenlane, ohustavad riigi julgeolekut näiteks terrorism ja küberrünnaku oht, mis puudutavad laiemalt nii Euroopa Liitu kui ka NATOt, vahendas lõunanaabrite uudisteagentuur LETA.

Rinkēvičs on varem kiitnud Läti ja Venemaa konstruktiivseid ja pragmaatilisi suhteid ning kutsunud Venemaad üles ratifitseerima ülemöödunud aastal toonase presidendi Valdis Zatlersi Moskva-visiidi ajal sõlmitud lepinguid.

«Suhetes Venemaaga peame nii kahepoolselt kui ELi ja NATO dialoogis vahetama vaateid. Need arutelud pole lihtsad, meil on tohutud erimeelsused paljudes küsimustes, neid pole lihtne arutada, kuid vähemalt isegi kui see on väga pikk protsess, mis nõuab aega ja kannatlikkust, saab teatud mõttes edasi liikuda,» ütles Rinkēvičs mullu novembris Postimehele antud intervjuus.

«Ma tõesti tahan sellel kursil jätkata, aga see põhineb teatud põhimõtetel. Ja me ootame ka Vene parlamendi- ja presidendivalimisi, et näha, kuidas see mõjutab selle riigi välispoliitikat. Põhimõtteliselt olen seisukohal, et pigem tasub rääkida, kui vahetada vihaseid pressiteateid,» lisas Rinkēvičs toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles