Riik tahab keelata öise alkoholilaenu

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol.
Alkohol. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, mille järgi keelataks ära alkoholilaenutus öisel alkoholimüügi keeluajal.

Kuigi alkoholi ei tohi poodides müüa õhtul kell 22.00 kuni hommikul kell 10.00, on mõned ettevõtted sellest «alkoholilaenu» abil mööda hiilinud.

Alkoholi laenutatakse täiesti avalikult. Näiteks www.viinapood.ee kodulehel on selgelt kirjas: «Joogipakkumist (laenupakkumist) võib küsida ajavahemikus kell 22.00 kuni hommikul 07.00. Laenud toimetatakse Tallinna piires koju kätte.»

Nii sai tahtja ka öösel alkoholi kätte. Nüüd soovib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium selle keelata.

Uues eelnõus on selgelt kirjas, et alkoholi käitlemise alla kuulub ka selle pakkumine, üleandmine või muul viisil isikule majandustegevuse raames kättesaadavaks tegemine, sõltumata sõlmitava lepingu liigist.

Lisatud on, et käitlemise piirangute rikkumisel saab väärteo puhul trahvida kuni 300 trahviühikuga ning juriidilist isikut kuni 3200 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles