USA julgeolek uurib ohuteadet

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA julgeolekutöötajad valvamas Kapitooliumi hoone juures Washingtonis helikopterit, millega lahkub pealinnast senine president George W. Bush.
USA julgeolekutöötajad valvamas Kapitooliumi hoone juures Washingtonis helikopterit, millega lahkub pealinnast senine president George W. Bush. Foto: AFP / Scanpix

USA sisejulgeolekuametnikud tunnistasid, et nad uurivad hoiatusi võimalikust ähvardusest presidendi ametissevannutamise päeval, ent esialgu pole teada, kas see on tõeline.


FBI ja sisejulgeolekuministeerium, sealhulgas USA salateenistus kontrollivad ja analüüsivad koostöös teiste korrakaitseorganitega hiljuti saadud informatsiooni «potentsiaalsest ohust inauguratsioonipäeval», vahendas AFP.

Sisejulgeolekuministeeriumi pressiesindaja lisas siiski, et võimudeni jõudnud teave ei ole väga detailne selle usaldusväärsuse kohta puudub hinnang. Barack Obama ametissevannutamine toimub plaanipäraselt, kinnitas ta.

WTOP raadiojaama teatel on julgeolekuorganid saanud eile õhtul vihje võimalikust ähvardusest tänaste tseremooniate vastu, mille allikaks peetakse Somaalia islamistlikku terrorirühmitust Al-Shabab.

FBI on raadiokanali andmetel hiljuti kinnitanud, et mõned Ameerika Ühendriikides elavad somaallased on käinud kodumaal väljaõpet saamas ning võimud üritavad võimaliku ohuga seoses iga hinna eest koguda rohkem juhtlõngu. Sellest on teavitatud ka Obama meeskonda.

Ameerika Ühendriikide pealinnas Washingtonis on täna rakendatud eriti rangeid julgeolekumeetmeid, sest sinna oodati kuni kaht miljonit inimest, kes tahavad oma silmaga näha esimese mustanahalise USA presidendi inauguratsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles