Eakad mopeedisõitjad surmanud meest karistati vangistusega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viru maakohus saatis kaheks aastaks ja kaheksaks kuuks vangi autojuhi, kes purjuspäi surmas kaks mopeediga sõitnud inimest. 

Viru maakohus karistas 51-aastast Vladimir Kuslapit lühimenetluse korras ning määras talle karistuseks kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse, lisaks jääb mees aastaks juhtimisõiguseta, teatas kohus.

Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning ärakandmisele kuulub 2 aastat 7 kuud 29 päeva vangistust. Kuslapilt mõisteti välja ka sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Vladimir Kuslapit süüdistati selles, et ta 2009. aasta 16. juulil juhtis õhtusel ajal purjuspäi Ida-Virumaal Olgina alevi piirkonnas sõiduautot Volkswagen Passat. Mees sõitis otsa teepervel liikunud mopeedil, millel olnud 1936. aastal sündinud mees ja naine said üliraskeid vigastusi ning surid haiglas.

Kohtuistungil tunnistas Kuslap ennast osaliselt süüdi. Mehe sõnul ei rikkunud ta liiklusseadust tahtlikult, vaid ettevaatamatusest.

Kohus teatab Kuslapile kirjaliku teatisega, mis ajaks ja millisesse vanglasse ta peab karistuse kandmiseks ilmuma. Karistusaja alguseks loetakse vanglasse saabumise aeg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles