Riigikogu tellib uuringu Põhjala ja Läänemere regiooni julgeolekust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri satelliidifotolt
Läänemeri satelliidifotolt Foto: SCANPIX

Riigikogu väliskomisjon otsustas oma tänasel istungil tellida uuringu teemal «Arengud Põhjala ja Läänemere regiooni julgeolekukeskkonnas aastani 2020».

Uuringu tellimise eesmärk on saada täiendav ülevaade lähiregiooni riikide välis- ja julgeolekupoliitikat mõjutavatest teguritest järgneval kümnendil, teatas parlamendi pressiesindaja.

«Väliskomisjon soovib saada vastust küsimustele, millised poliitilised  arengud ootavad tulevikus Balti riike ja Põhjamaid ning mida need riigid peaksid oma julgeolekupoliitika planeerimisel arvesse võtma,» ütles komisjoni esimees Marko Mihkelson.

«Uurimuse ülesanne on välja selgitada ka see, millised globaalsed ja regionaalsed ohud võivad regiooni lähiajal mõjutada; millised on regiooni julgeolekualast koostööd soodustavad või takistavad tegurid ning milline on või peaks olema koostöö valitsuste ja parlamentide tasemel,» lisas Mihkelson.

Väliskomisjon alustab teemakohaste kuulamistega juba käesoleva kevadistungjärgu jooksul ja tellitud uuringu valmimist oodatakse sügiseks.

Väliskomisjon arutas täna, seoses Iraani tegevusega, ka olukorda Pärsia lahel ja Eesti ettevõtjate ettepanekuid ekspordi arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles