NATO manitseb liikmesriike Afganistani jääma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISAFi missioonil osalevad Saksa sõdurid patrullivad koos afgaani sõduritega.
ISAFi missioonil osalevad Saksa sõdurid patrullivad koos afgaani sõduritega. Foto: SCANPIX

NATO peasekretär manitses täna liitlasriike jätkama julgeolekuoperatsioone Afganistanis, kuigi Prantsusmaa on pärast nelja relvitu sõduri tapmist ähvardanud oma väed enne tähtaega välja viia.

Peasekretär Anders Fogh Rasmussen kinnitas, et mõistab prantslaste muret, kuid NATO riigid on kokku leppinud, et lahingüksused tuuakse ära ja julgeolekutagamine antakse Afganistanile üle 2014. aastal.

«Operatsiooni õnnestumise seisukohast on tähtis, et me kokkulepitud plaanist kinni peaksime,» ütles ta. «Loomulikult teevad lõppotsuse Prantsuse võimud, olles eelnevalt konsulteerinud komandöride ja ISAF-i partneritega.»

Prantsuse president Nicolas Sarkozy ähvardas pärast Afganistani sõduri läinudnädalast rünnakut oma sõjaväelased enne 2014. aastat koju tuua. Hiljem on mitmed kõrged ametiisikud kinnitanud, et Prantsuse missiooni Afganistanis ei katkestata.

Täna lubas aga sotsialistide presidendikandidaat François Hollande, et kui tema kolme kuu pärast presidendiks valitakse, viib ta väed kohe välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles