IRLi rahvuslased on erakonna aukohtus pettunud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe ja Mart Laar Hirvepargi kõnekoosolekul.
Tarmo Kruusimäe ja Mart Laar Hirvepargi kõnekoosolekul. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) rahvuslaste ühendus ootab erakonna suurkogult lisaks uutele juhtorganitele uue aukohtu valimist, kuna on senise aukohtu hambutuses ja otsustusvõimetuses pettunud.

Laupäeval koguneva IRLi suurkogu eel rõhutab IRLi rahvuslaste ühendus vajadust naasta erakonnal oma ideoloogiliste ja vaimsete juurte juurde, mille lätted ulatuvad tagasi 1980. aastate rahvusliku ärkamisaja ja esimese Hirvepargi kõnekoosoleku juurde, teatas ühenduse juht Tarmo Kruusimäe.

«Toetame ja ootame, et erakonna tüürile tõuseksid erakonnas lugupeetud inimesed - kellel on mõistust ja arusaamist, mis on rahvuslik-konservatiivne maailmavaade,» kinnitas ta.

Lisaks uuele esimehele ja eestseisusele ootab ühendus uue aukohtu valimisi, kuna on senise aukohtu hambutuses ja otsustusvõimetuses pettunud. «Aukohus pole suutnud tänini võtta seisukohta elamisloaskandaali kohta. Me leiame, et erakonna aukohus on eraldiseisev ja sõltumatu organ riigikohtust ja mis tahes riigikogus moodustatud komisjonist. Erakonna aukohus on kui erakonna südametunnistus, kes annab erakonna väärtustest tulenevalt hinnanguid erakonnaga seotud probleemidele, mis riivavad erakonna väärikust Eesti avalikkuse ees. Erakonna aukohus peab lähtuma erakonna maailmavaatelistest printsiipidest ja välja kujunenud väärtustest.»

IRLi ühendus Rahvuslased kutsub kõiki erakonna liikmeid, kes valutavad südant oma erakonna tuleviku pärast, tulema laupäeval suurkogule tegema otsuseid, mis meid õigele teele tagasi viivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles