Veeteede amet soovib osta kaks parvlaeva Kihnu ja Vormsi liinile

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu sadam.
Kihnu sadam. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Veeteede amet kuulutas välja riigihanke, mille põhitellimuseks on kahe jääklassiga metallkorpusega reisiparvlaeva ostmine ning lisavõimalus tellida samadel tingimustel ka kolmas laev.

Laevu kasutatakse Eesti rannikumeres lähimereveoks Kihnu, Vormsi ja Sõru–Triigi liinil ja need on ettenähtud reisijate, autode ning lasti veoks mahutavusega kuni 32 sõiduautot või 2 veoautot (á 45 t) ning maksimaalse reisijate arvuga 200 inimest.

Kavandatav laev on 43–45 m pikk ja 11–13 m lai, maksimaalne süvis 2,7 meetrit ja kiirust peab arendama vähemalt 12 sõlme.

Samuti peab laev omama jääklassi ja olema võimeline liikuma 0,45-meetrises jääs.

Võimaliku lisatellimusena toodud laeva on õigus, kuid mitte kohustus osta. Hankija teeb lisatellimuse laeva ostmise otsuse 24 kalendrikuu jooksul pärast hankelepingu sõlmimist.

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist ja laeva ehitusmaksumus selgub pärast lepingu sõlmimist. Laevad tellitakse projekti «Väikesaartega ühenduse pidamiseks laevade soetamine» raames. Pakkumuste esitamise tähtaeg on 19. märts 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles