Loodus: Ken-Marti Vaher peaks tagasi astuma

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Loodus
Tarmo Loodus Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Endine siseminister Tarmo Loodus rääkis raadio Kuku hommikuprogrammis, et tema meelest peaks siseminister Ken-Marti Vaher võtma poliitilise vastutuse ja tagasi astuma.

Looduse hinnangul peaks siseminister tekkinud olukorras rahvale selgitusi jagama ja küsimusi, millest rääkida, on mitmeid: inimeste turvalisus seoses ümberkorraldustega päästeteenistuses, kapo ning elamislubade skandaal.

Siseministeerium lõpetas hiljuti elamislubade menetlemise süsteemi kontrollimiseks läbi viidud teenistusliku järelevalve, millest selgus, et elamisloa taotluste eel- ja järelkontroll ning kontroll ametnike töö kvaliteedi üle ei ole politsei- ja piirivalveametis (PPA) piisav ning vajab tõhustamist

«Olin ka IRLi volikogus seisukohal, et siseministril tuleks võtta poliitiline vastutus ja tagasi astuda. Probleemid on kuhjumas,» rääkis Loodus. «Asjad pole üheksa kuu jooksul paremaks läinud. Tuleb selgust saada, kuidas, miks ja millal need probleemid tekkinud on, aga siseminister vastutab oma haldusalas toimuva eest. Kui seal on nii palju probleeme tekkinud, on küsimus võimekuses.»

Looduse sõnul leiduks siseministri kohale väärikaid kandidaate, ent ei soovinud nimetada konkreetseid nimesid. Ise oleks ta valmis sellele ametipostile naasmist kaaluma.

«Mulle on seda kord juba pakutud, siis jätsin Tallinnasse tulemata,» rääkis Loodus. «Aga mõelda ju võib.»

Looduse sõnul tuleks esmalt keskenda Eesti inimeste turvalisusele ja turvalisuse teema peab saama parema lahenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles