ERR.ee: Vene eksperdid usuvad, et Obama suhtub Moskvasse pehmemalt

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa naine leidis oma oma õe tänu ajalehekuulutusele Moskvast.
Saaremaa naine leidis oma oma õe tänu ajalehekuulutusele Moskvast. Foto: Igor Taro/Postimees

Venemaa president Dmitri Medvedev on lubanud Barack Obama suhtes jääda positiivselt äraootavale seisukohale, Vene eksperdid usuvad, et Ameerika uus president suhtub Moskvasse eelmisest riigipeast pehmemalt.

Venemaa politoloogid loodavad vähemalt enda lähinaabruses edaspidi vabamaid käsi, teatasid ERR Uudised.

«Mõistagi kaitseb ta oma huve muuhulgas Eestis, kuid ta üritab mitte toetada Eesti valitsuse otsuseid, mida on langetatud spetsiaalselt Venemaa vastu. Loomulikul usun, et Obama poleks kunagi toetanud sellist hullumeelset otsust pronkssõduri kõrvaldamise kohta,» rääkis duumasaadik ja poliitiliste uuringute instituudi direktor Sergei Makarov «Aktuaalsele kaamerale».

Venemaalased ei oota suhetes Ameerika Ühendriikidega kiireid läbimurdeid, kuid nad loodavad saatkonnast sõnumeid, et USA valitseb tulevikus rohkem kui partner, aga mitte kui hegemoon.

«Ennekõike peaksime õnnitlema Ameerika rahvast selle eest, et võimult lahkub neokonservatiivide grupeering, mis tõi loendamatut häda Ameerika rahvale,» lisas Makarov.

Nii ei pruugi USA enam suruda jõuliselt peale Ukraina ja Gruusia NATOsse võtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles