Süüria vägivallas on ÜRO andmetel tapetud 384 last

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assadi toetajate meeleavaldus Damaskuse kesklinnas.
Assadi toetajate meeleavaldus Damaskuse kesklinnas. Foto: SCANPIX

Süürias kuid möllanud vägivallalaines on tapetud vähemalt 384 last ja umbes sama palju on vahistatud, teatas reedel ÜRO Lastefondi (UNICEF) esindaja Rima Salah.

Salahi sõnul on suure enamus lapsohvritest poisid. Vangistatutest on mõned koguni alla 14-aastased.

Süüria julgeolekujõud jätkasid reedel repressioone ja aktivistide sõnul on kahepäevase pealetungiga tapetud pea poolteistsada inimest.

Araabia Liiga vaatlusmissiooni juhi sõnul on rahutused alates teisipäevast märkimisväärselt ägenenud, eriti Homsi ja Hama linnades ja Idlibi provintsis.

Vägivald, mis nõudis esmakordselt inimelusid Süüria suuruselt teises linnas Aleppos, «ei aita... osapooli kõnelustelaua taha tuua,» ütles missiooni juhtiv Sudaani kindal Mohammed Ahmed Mustafa al-Dabi.

Süüria sõdurid ründasid teist päeva järjest Homsi linna, kus on hukkunud kümned inimesed.

Alates märtsist on tapetud vähemalt 5400 inimest, kuid ÜRO teatas, et ei suuda enam hukkunute üle arvestust pidada. Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse sõnul tapsid julgeolekujõud reedel vähemalt 56 tsiviilelanikku.

Rahvusvaheline kogukond üritab samal ajal suurendada diplomaatilist survet president Bashar al-Assadi režiimile. ÜRO Julgeolekunõukogu viis alalist liiget Suurbritannia, Hiina, Prantsusmaa, Venemaa ja USA kohtusid neljapäeval ning Lääne ja araabia diplomaadid peavad reedel kõnelusi resolutsiooni üle, mida on seni tõkestanud Süüria liitlased Hiina ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles