Noakangelane palkas tippadvokaadi end hulluks tembeldama

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga. Illustreeriv foto.
Nuga. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Aastaid tagasi Kuressaare Kodulinna lokaali ees kannatanule noahoope jaganud Andres Medri soovis vanglakaristusest pääseda, tuues põhjuseks vaimuhaiguse, kuid kohus mehe taotlust ei rahuldanud, sest spetsialistid hindasid ta terveks.

Tuntud vandeadvokaat Aivar Pilv esitas Kuressaare kohtumajale taotluse, milles palus tema kaitsealuse Andres Medri vangistuse täitmisele pööramise edasi lükata ja määrata talle kohtupsühhiaatriline ekspertiis, kirjutas Saarte Hääl.

Medri väitis kohtule, et tema (vaimne) tervislik seisund ei võimalda tal karistust kanda, sest siis jääks ta vajaliku ravita.

«Tegime ekspertiisi, et selgitada, kas on põhjust tema vangistusest vabastamiseks,» ütles kohtunik Külli Mõlder, lisades, et ekspertide hinnangul kohtualusel sellist terviseriket ei leitud ning kohus jättis taotluse rahuldamata.

Medri tunnistati 2007. aastal süüdi tapmiskatses ning talle mõisteti kuus aastat vangistust, millest kaks tuli tal ka reaalselt ära kanda, kuid mees läks vanglasse alles 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles