Jõks: saunas virisemisega muutume kaasvastutajateks

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine õiguskantsler Allar Jõks.
Endine õiguskantsler Allar Jõks. Foto: Peeter Langovits

Vandeadvokaadi ja endise õiguskantsleri Allar Jõksi hinnangul kõneleb Otepää vallas lahvatanud vastasseisu Eesti demokraatia kitsaskohtadest ja nõrgavõitu kodanikuühiskonnast.

«Vabaühendused ja erinevad liikumised peavadki julgelt vastu astuma omavolile, rumalusele ja ülbusele,» selgitas ta, kirjutas Õhtuleht.

Jõksi sõnul vaidlustasid kooli sulgemise kohtus kümme lapsevanemat, keda esindab Soraineni advokaadibüroo.

«Juhul kui piirdume anonüümselt interneti avarustes või saunas virisemisega, muutume kaasvastutajateks, et meil on ühiskond, kus kodanike häält ei kuulata,» lisas ta. «Pühajärve kooli lapsevanemad esindavad seda osa ühiskonnast, kes julgevad oma nime all võimuga vastakuti minna.»

Otepää vallas asuva Pühajärve põhikooli õpilaste vanemad andsid vallavalitsuse kooli sulgemise eest kohtusse.

23. novembril otsustas vallavolikogu järgmisest sügisest kooli sulgeda ja lapsevanemad teatasid juba samal õhtul, et asja nii ei jäeta, vahendab Reporter.ee.

Nad valisid enda õigusi kaitsma endise õiguskantsleri Allar Jõksi ning andsid Otepää valla kohtusse.

«Me loomulikult kaebame selle otsuse kohtusse ja läheme välja kasvõi Brüsselini,» ütles Pühajärve põhikooli hoolekogu juht Margit Prede.

Lapsevanem Andrus Eensoo ütles, et 23. detsembril esitati Tartu halduskohtusse hagi, et kuulutada kooli sulgemise otsus õigusvastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles