Hama tänavatelt leiti 17 vahistatud süürlase laibad

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Hamas.
Meeleavaldus Hamas. Foto: SCANPIX

Sel nädalal valitsusvägede rünnakus Süüria keskosas asuvale Hama linnale kinni võetud 17 mehe surnukehad leiti tänavatelt, kuhu nad olid päras mahalaskmist visatud, teatasid inimõigusaktivistid laupäeval.


President Bashar al-Assadi vägede pealetung ülestõusu mahasurumiseks Damaskusest 240 kilomeetri kaugusel põhjas asuvas Hamas on kestnud juba viis kuud. Kinnipeetute hukkamine näitab, et režiimi meetodid on läinud jõhkramaks.

«Nad olid tapetud hukkamist meenutaval viisil, enamasti kuuliga pähe. Jalarauad olid alles jäetud kui sõnum rahvale, et vastupanu tuleb lõpetada,» rääkis Hama aktivist Abu al-Walid telefonitsi Reutersile.

Teine aktivist ütles, et laibad, käed traadiga kokku seotud ja mõnedel jalad raudus, leiti neljapäeva hommikul Hama viie linnaosa tänavatelt.

«Nad on erinevas vanuses. Üks oli 60ndates, teine 40ndates ja mitu 20ndates,» ütles ta ja lisas, et vaid kolme inimese isik on suudetud tuvastada. Üks tapetutest oli ülestõusnute poolele üle läinud politseinik.

Aktivisti sõnul viskasid Assadi väed ilmselt ühe linnaosa inimeste laibad teise Hama piirkonda, et neid oleks raskem tuvastada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles